Meny
Stäng
Våra sajter
Tillbaka till menyn

Tävlingsregler

Tävlingen Mack-SM är främst avsedd för kallskänkor, konditorer och bagare. Dock är det är egentligen ”själva mackan” som tävlar i Mack-SM, så den som tycker sig ha en intressant macka kan skicka in sitt bidrag. Dock ingår kriterier som kalkyl etc. eftersom att mackan ska kunna tillverkas och säljas. 

Regler

Juryn bedömer smak, utseende, nyttighet, nytänkande, samt effektiviteten i tillverkningen. Utmaningen är att skapa en lunchmacka. Med bröd som bas ska lunchen vara mättande och nyttig. Sen får din kreativitet avgöra om den ska ätas med händerna, med kniv och gaffel, om den ska serveras i låda, i smörgåspapper eller på tallrik, om den ska vara varm eller kall, enkel eller dubbel. Råvarorna väljer du själv.

Juryn kollar på följande kriterier:

  • Brödet

  • Smak

  • Utseende

  • Helhetstänk/koncept

  • Hygien

  • Effektiv tillverkning/kalkyl

I finalen ska mackan tillverkas i 20 exemplar på 45 minuter. Brödet tas med färdigt. All annan fyllning ska tillverkas och skäras på plats. Endast kött, fisk, fågel eller annat protein får lagas/tillredas innan. Detta ska tas i anspråk när man konstruerar sin macka. 

Vinsten kan ej bytas mot kontanter, varor eller andra tjänster. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Juryns beslut kan inte överklagas.